En fold på Fælleden

En fold på Fælleden

Københavns politis rytterisektion har i længere tid forhandlet med Københavns kommune om at få stillet et areal til rådighed på Amager Fælled. Fælleden er tidligere blevet udlagt som fredet område, men i efteråret 2010 år oplyste kommunen, at rytterisektionen kunne leje et område på 3 hektar i nærheden af stalden. Man mente, at et område med hestehold vil give en anderledes fauna.

Rytterisektionen  har igennem flere år ønsket, at få udvidet foldmulighederne. Indtil videre har de kun haft en mindre paddock, der ligger i tæt tilknytning til sektionen. Den har dog været så lille, at den ofte har været ubrugelig på grund af vand. Hestene får derfor hurtigt trådt jorden til et stort pløre, hvilket jævnligt har resulteret i, at de får trukket en sko af. Få gange, men heldigvis også i sjældne tilfælde, har de trådt skoen med søm op i hoven igen, hvilket har givet uheldige skader på hestens hov. Det alene gør at hestene ikke kommer på fold, hvis der er risiko for skader på hestene. På grund af omfattende økonomiske sparekrav for Københavns politi var der ikke var penge til at indhegne området. Derfor søgte sektionen midler hos PHV til dette formål.

Udover at tage sig af sektionens pensionerede heste kan PHV efter ansøgning donere gaver til rytterisektionen. Det kan foreningen, hvis det fx kan give hestene et mere normalt hesteliv. Der er ingen tvivl om, at politiheste har et meget anderledes hesteliv. I alle byer i hele verden, der har politiheste, lever disse under meget anderledes og forskellige vilkår. Derfor forsøger PHV at hjælpe de Københavnske politiheste til et mere normalt hesteliv, ved fx at give dem mulighed for at slappe af på en fold. Foreningen besluttede derfor at bevilge et beløb til indhegningen. Arbejdet gik i gang sidste efterår med at rydde området for mindre træer og buske, og i løbet af foråret og sommeren blev folden etableret. Området er delt i 2, men da hestene ikke er ikke vant til at gå sammen, har sektionen besluttet at nøjes med 2 heste i hvert område for at undgå slåskampe og dermed unødvendige skader.

Rytterisektionen takker rytter politiassistent Tommi Gilsgaard for hans ihærdige arbejde med indhentning af tilbud og for at holde ”snor” i arbejdet med folden.

10 Comments
 1. jeg har 3timers arbejde på dalhøjgård med at passe en lille
  shjetlands pony mand.tirsd.onsd.torsd.
  fredag er jeg nogle timer ude på holbæk ridecenter
  jeg kunne godt tænke mig min egen hest;men den skal kunne bære
  en vægt på ca.130kg; og gerne en hest der skal på pension.

 2. Hej Tina
  Vi har ingen heste, der skal på pension. Og der kommer ikke heste fra Politiet inden for de nærmeste år
  Venlig hilsen redaktionen

 3. Hejsa.

  Vil bare høre hvordan det går med Mannerheim/Cavallo? Og om der evt kan sendes et billede af ham. Meget interesseret, da vi er opdrætteren af ham. Sidst jeg var i København, kom der et par politiryttere forbi. Dem spurgte jeg, og de sagde at han var noget fræk i tiden. Det er ca et år siden nu. De inviterede mig ud, men det kunne jeg desværre ikke, da jeg var på vej på kursus:( Men én ting der er sikkert.. Er at jeg skal ud og besøge ham en dag.

  Mvh Mia

 4. Hej Mia
  Mannerheim blev solgt i maj 2011 til Hedensted, idet han ikke fungerede/trivedes som politihest. Han blev solgt som skov tur/ride hest og kom til et super lækkert sted med stor boks og kig ud i det fri.

  Send en mail via hjemmesiden her: http://www.politihesten.dk/foreningen/kontakt/ og jeg vil sende dig et foto af ham.

  Med venlig hilsen Ulla Skov, redaktør

 5. Hej

  Synes det er meget trist vi mister vires politiheste i Kbh. :(
  Men hvad sker der med hestene?
  Kan private købe dem, for det er jo den perfekte hygge hest, som man kan ride vidunderlige ture på uden den hopper og danser over hver blad der vender forkert. ;)

  Mvh Tanja :)

 6. Hej Tanja
  Hestene bliver så vidt muligt solgt videre til deres daglige ryttere. Og resten vil Politihestens Venner købe, for at sætte dem ud til familier, der er nøje udvalgt til at være “adoptanter” til politiheste. Der er flere familier, der har henvendt sig, og vi har allerede mere end nok, der ønsker at passe godt på vores store firbenede kolleger. Jeg vil dog sige, at en tidligere politihest ikke nødvendigvis er en perfekt “hyggehest”. Den er jo vant til at arbejde i byen hver eneste dag, at være i voksne hænder og at møde mange mennesker hver dag. Det er slet ikke sikkert, at hesten ville kunne acceptere en rolig tilværelse på en gård på landet. Den vil måske kede sig voldsomt. Det har vi set eksempler på tidligere. Så vi holder øje med de pensionerede heste, blandt ved uanmeldte besøg. Derfor er det bedst, hvis deres daglige ryttere vil overtage dem, da de kender dem bedst.

 7. Hvad sker der med stalden på artillerivej? Er foræret en hest, men mangler staldplads! Mvh Marie

 8. Hej Marie
  Stalden er Københavns Politis ejendom, og den skal overgår til andet brug, blandt til politihundene.

 9. tak for svar! andet brug…. ak, de fine stalde. Havde en drøm om en plads – bare en lille stald – evt. tidsbegrænset – bare mig :-)

 10. Det er jo lang tid siden jeg købte Mannerheim men jeg har jo haft ham i 2,5 år han er en dejlig hest.Jeg kan se det er en Mia Foldager som har opdrættet ham du er velkommen til at kontakte mig og komme at se ham.Venligst MonaLisa

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.