Kedeligt nyt ifm. politiforlig

Politihestens Venner har igår d. 13/11-20 erfaret, at Justitsminister, Hr. Nick Hækkerup, er kommet med et udkast ifm. Politiforliget.
Det viser sig at Justitsministeren har tænkt sig at lukke Rytterisektionen og Politihestene, til trods for at Politiet har taget hestene til sig, brander dem – de indgår på Politiets hjemmeside, Politiet, og Politiets ledelse, er glade for hestene, der har vist sig særdeles anvendelige og omstillingsparate i Coronaindsatsen, hvor de har været i nærheds- og tryghedsskabende indsatser – mange steder. Og med mange interaktioner med borgerne!

Politiet har selv udtalt, at det er ligegyldigt hvor mange “dialog betjente”, der sættes ind, så kan de ikke det samme som en hest. Den har en særlig kommunikationskanal. Økonomien og de 38 mill. kroner, der var sat af til genetableringen af Rytterisektionen, kan man på Folketingets hjemmeside læse Justitsministerens svar vedrørende, dette:
Justitsministeren skriver i sit svar: ‘Rigspolitiet kan oplyse, at udgifterne til Rytterisektionen under Københavns Politi udgjorde: 1,4 mio. kr. i 2018 3,6 mio. kr. i 2019 2,9 mio. kr. i perioden januar – august 2020. Udgifts- profilen er steget i takt med anskaffelsen af heste. Lønninger indgår ikke, da betjentene uanset om det sidder på en MC, hest, cykel, bag et skrivebord etc., skal have løn.’
Politihestens Venner er blevet kontaktet i dag af en række journalister, som har taget emnet og situationen op. Politihestens Venner, og på vegne af vores medlemmer, øvrige støtter – borgerne – kan vi ikke forstå, at man for så få penge, vil smadre et stykke værktøj, som har vist sig værende, yderst funktionsparat, anvendelig, omstillingsparat, og godt taget imod, i netop en særdeles svær krisesituation, hvor netop en “særlig kommunikationskanal”, har vist sig værende yderst anvendelig og brugbar i forhold til at skabe tryghed og nærhed – samt gøre politiet tilgængeligt og synligt. Det er uforståeligt at man som politiker ikke vil bakke op om et værktøj, Politiet er glade for, et stort flertal af borgere er glade for, og som i den grad har bidraget positivt og skabt tryghed og nærvær i den krisesituation vi er i.

Støt op og bak op om vores Rytterisektion og Politihestene! Netop genindsat, i stærk udvikling – Rytterisektionen skal IKKE nedlægges. Slet ikke med den succes og de opgaver de har løftet frem til d.d.
/Politihestens Venner