Hvorfor politiheste?

Der er mange gode grunde til, at der bør være politiheste i Danmark.

Udover Politihestenes selvsagte kvaliteter af tryghedsskabende og præventiv karaktér, giver deres flotte fremtræden og unikke udstråling, en ganske særlig stemning i bybilledet. Samtidig  kan de anvendes i forbindelse med officielle arrangementer og særlige lejligheder.

Derudover tilbyder en hests helt specielle natur, politiet en række helt unikke kompetencer, som ikke kan erstattes af noget eller nogen. I forbindelse med større forsamlinger og menneskemængder, kan hestenes tilstedeværelse og indsats, sikre kontrol over problematiske situationer og sikre ro og orden.

_MG_2488

Et ridende politi giver tryghed og skaber kontakt mellem politi og
borgere. Også i belastede områder er hestene perfekte til
tillidsskabende politiarbejde.

_MG_1141
Et ridende politi er med hestenes udstråling og evner, fantastiske  til
håndtering af store menneskemængder –  eksempelvis demonstrationer
med uroligheder og ved fodboldkampe.
højt til hest - om foreningen

En rytter til hest har stort overblik over folkemængder. Ridende politi kan skabe tryghed hvor ikke andet politi kan patruljere.

Hvis man kigger ud over Danmarks grænser, er det tydeligt, at vores naboer, og andre lande vi normalt sammenligner os med, også har heste i aktiv politi-tjeneste.

Sverige har haft ridende politi i mange år og har nu besluttet at udvide kapaciteten. Svenske undersøgelser viser, at en politirytter svarer til 18 betjente til fods ved indsættelser i masseoptøjer.

Tyskland nedlagde for år tilbage deres ridende politi, men har nu besluttet at genindføre
politiheste.
England har igennem mange år haft ridende politi og har haft stor succes med denne kapacitet – i særdeleshed i forbindelse med fodboldoptøjer.
Der er ridende politi bl.a. i Norge, Sverige, Tyskland, England, Frankrig USA og Canada